2021-04-10

Zorionezko Gaba

2012 ko gau batean Old Trafforden Athletic Club eta Manchester Uniteden arteko  partidua jokatzen zen.

Apirilaren 26an Sporting de Portugal-Athetic Cluben partidu buelta jokatu behar zen. Globalean 2-1 zeuden. Partidua San Mames katedralan izan zen. Athleticek 3-1 irabazi zuen eta semifinaletan zegoen Manchester Uniteden kontra.

Gaba iritsi zen eta bi taldeak prest zeuden. Partidua Man. Unitederentzako hasi zen Rooneyren gol batekin 22 garren minutuan . Geroago bigarren zatia bukatu baino lehen Llorentek 44 garrenan tantua  sartu zuen. Horrela bukatu zen lehenengo zatia.Berdinketa honek poza eta itxaropena sortu zuen Athletic zaleengan.

Bigarren zatia hasita denbora asko pasa zen baina 71 garenean De Marcosek gola sartu zuen. Handik gutxira Muniainek beste tantu  oso ona sartu zuen. Zaleen artean zoramena!

Azkenik Rooneyek gola sartu zuen 92 garrenean. Baina partidua bukatu egin zen eta Athletic finalean zegoen!!!

Gau hori pozezko gaba izan zen. “Ametsa egia bihurtu da.”

Baina zoritxarrez Athleticek ez zuen finala izabazi. Baina hori beste kronika bat da...